συνεχίζουμε ΜΑΖΙ

“Μικροί Μεγάλοι Έλληνες”: Μεγάλη μουσική εκδήλωση στην πλατεία Αη Γιάννη Γαλιλαίου (Χορευταρά) στα Μέγαρα

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Στηρίζουμε τον πολιτισμό.

Σας προσκαλούμε στη μεγάλη μουσική εκδήλωση “Μικροί Μεγάλοι Έλληνες” το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 μ.μ στην πλατεία Αη Γιάννη Γαλιλαίου (Χορευταρά) στα Μέγαρα»

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, παρουσιάζει την μουσική εκδήλωση με τον τίτλο: «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες», το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 μ.μ στην πλατεία Αη Γιάννη Γαλιλαίου (Χορευταρά) στα Μέγαρα.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αναδεικνύει το μεγαλείο των Ελλήνων. Των Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, πολεμούν,αγωνίζονται, προσπαθούν, μεγαλώνουν και ματώνουν έχοντας μέσα τους μια πατρίδα που αγαπούν, που είναι μάνα για αυτούς.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μάνου έρχονται να τραγουδήσουν τους ανθρώπους που βίωσαν την αγάπη για αυτό το τόπο ως τρόπο ζωής, ως θυσία. Τραγουδούν για τους ήρωες, για τους αγωνιστές, για όλους τους ανώνυμους «…μικρούς Μεγάλους Έλληνες…». Αυτοί οι Έλληνες τους χθες και του σήμερα που γίνονται μεγάλοι.

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή, μας ταξιδεύει στα σύγχρονα ακούσματα της ελληνικής μουσικής, μέσα από τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ο Χάρης Τρασάνης αφηγείται τα κείμενα τα οποία έγραψε ο Ρένος – Νεκτάριος Παυλάκης και συνταξιδεύουμε όλοι μαζί στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας.

Συμμετέχει ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση παρουσιάστηκε μοναδικά σε πολύ σημαντικά σημεία, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό των Αθηνών και στη Μεγαλόχαρη στην Τήνο.

Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε επίσης